Fördelarna med papptak i Göteborg

Undrar ni om det går att lägga papptak på villan i Göteborg? Papptak har många fördelar och är ett av få takmaterial som även går att lägga på helt platta tak.

Ska ni bygga en ny villa i Göteborg och funderar på om papptak kan passa? Papptak är diskreta och passar både nya och gamla hus. Takpapp är också ett av få material som inte påverkas av lutningen på taket och som därför även går att lägga på helt platta tak.

Takpapp finns i flera olika färger som svart, grönt och tegelrött. Att lägga ett papptak är relativt billigt, i alla fall i jämförelse med andra taktyper. För den som behöver lägga om tegeltaket, men inte riktigt har ekonomin, kan ett tegelrött papptak vara en lösning. Dagens moderna papptak är också betydligt tåligare och har en livslängd på ungefär trettio år.

Underarbetet är väldigt viktigt då man ska lägga papptak

Vill man lägga ett papptak ska man ta hjälp av en takläggare i Göteborg som är specialiserad på takmaterialet. Då får man ett papptak utan problem och som håller riktigt länge. Att lägga ett papptak går relativ snabbt då materialet rullas ut. Det som däremot kan ta lite tid är själva underarbetet.

Taket måste vara både rent och och utan ojämnheter innan man kan lägga på takpappen. Genomföringar som exempelvis skorsten och takfönster kräver också extra noggrannhet, för att säkerställa att vatten och fukt inte kan ta sig in i skarvarna. Allt detta kan och vet en takläggare som är specialiserad på papptak.

8 Nov 2022