Flytta till Sundbyberg – hur är det med jobbsituationen?

Sundbymålareberg har växt explosionsartat i popularitet de senaste åren. För bara ett antal år sedan hade staden kanske inte det bästa ryktet, åtminstone inte för delarna kring pendeltågsstationen, men kommunen har sedan dess gjort stora satsningar med målare, byggare och renoveringar. Sundbybergs centrala delar har nu fått sig rejäla ansiktslyft, inte minst i och med spårvagnarna och relativt nybyggda Signalfabriken.

Att många flyttar hit är alltså ingen slump. Faktum är att Sundbyberg nu är en av de dyraste kommunerna i Stockholms län, efter Stockholm och Danderyd. Men hur ser det egentligen ut med jobbsituationen? Många som flyttar hit pendlar till centrala Stockholm för sitt arbete. Men det finns även gott om möjligheter inom kommunen för den som har rätt kompetens. Vi har tittat på ett antal slumpvist utvalda jobberbjudanden i Sundbyberg, för att se vilka kompetenser det egentligen är som efterfrågas. ROT-avdraget har gett ett lyft till hela hantverksbranschen. och detta gäller förstås i Stockholm. målaresundbyberg.nu

Franchisetagare sökes

Har du erfarenhet som målare? På en stor jobbportal eftersöker en välkänd färgbutik franchisetagare i Sundbyberg. I annonsen står det att den sökande kanske idag arbetar som målare och vill utveckla verksamheten med en färgbutik. De tror också att den sökande kan vara en entreprenör som vill utveckla sin verksamhet med en så kallad shop-in-shop.

När det gäller franchise överlag finns många företag representerade i Sundbyberg. Hit hör till exempel kända snabbmatsrestauranger, kiosker samt livsmedelsbutiker. Man behöver alltså inte vara målare för att etablera sig genom Franchise i kommunen, givetvis.

Kommunala jobb

Det finns en rad olika jobb för den som vill jobba med kommunen som arbetsgivare. Till exempel söks en förskollärare till en förskola i Sundbybergs centrala delar. De söker någon som ”fokuserar på framtiden” men som också är ”närvarande i nuet”. Mer konkret vill de att den sökande ska vara en utbildad förskollärare och som också gärna har erfarenhet av tidigare arbete på just en förskola. De skriver också att erfarenhet från ett speciellt arbetssätt är meriterande.

Vad gäller personliga egenskaper ska den sökande vara strukturerad, engagerad, flexibel, ansvarstagande, lösningsfokuserad samt vara en person som har lätt för samarbete och som aktivt bidrar till att utveckla verksamheten. Tjänsten är på heltid.

I sin helhet finns det många jobbannonser från kommunen. Den som flyttar hit kan säkerligen hitta ett kommunalt jobb. Kommunen söker också efter följande, bland andra:

  • Resurser till en skola. 
  • Medarbetare till ett fritidshem. 
  • Barnskötare. 
  • Idrottslärare. 

Supportjobb

I Sundbyberg finns en rad olika supportjobb, särskilt för den som är tekniskt intresserad. Till exempel finns ett företag som söker en teknisk support som ska hantera frågor om konstruktion. Arbetet går alltså ut på att ta emot tekniska frågor från marknad och kunder, och att sedermera besvara dem så korrekt som möjligt. Vidare kommer vissa konstruktionsärenden att vara en del av arbetsdagen.

Den sökande ska ha en högskoleutbildning inom maskinteknik eller annan utbildning som kan anses vara relevant. Vidare ska man ha kunskaper i 3D CAD-program samt kunskaper på god nivå i såväl svenska som engelska.

 

19 Nov 2018