Ett uppenbart problem

När man kör längs vägarna i Sverige ser man ofta helt fallfärdiga trähus. Man har låtit det gå så pass långt att de behöver rivas. Taket har fallit in och det kan innebära fara att vistas där.

Man blir snabbt hemmablind. Trots att man ser att något behövs göras skjuter man på det. Inte konstigt, lönen kommer in och efter att alla räkningar är betalda är nästan allt borta. Hur ska man kunna ta tag i renoveringar nu? Man tänker att lite till klarar det sig. För man vet inte förrän det gått för långt att det har gått för långt. När det gäller taket kan man inte tänka så, det kan bli en ren hälsofara att vistas där om inte taket håller tätt. Det kan innebära fukt längs väggarna som bildar mögel. Då blir det en ännu större kostnad att ha att göra med.

En lite lägre kostnad

Såklart ska man vara smart och försöka hålla nere på kostnaden så mycket som möjligt. Med hjälp av rot-avdraget drar du ned kostnaden en hel del. Takläggaren kostar oftast mellan 500 och 600 kronor timmen. Efter det kommer rot-avdraget in på ca 30% upp till 50 000, är ni då två som äger och bor i huset kan ni båda ha rätt till det. Kontakta en takläggare i Örebro för att få en offert på arbetet. Kolla så de har räknat in rot-avdraget. Ni får tänka detta som en investering. Taket håller länge och med det bytt kommer ni inte att behöva byta det igen på många år.

6 Apr 2021