Ett säkert alternativ

I Sverige har vi fullt av äldre hus överallt. De charmar sig in i samhället och syns ofta på landet. Har man nyligen köpt ett bör man se över vilka säkerhetsåtgärder som redan finns på huset.

Vem hade inte älskat att bo i ett fint trähus lite enskilt ute på landet? Vild djur inpå knuten, och egna djur som kan gå in och ut som de behagar. Fördelarna är många, ett sådant liv ger en så mycket. Man kommer närmare naturen och djuren. Man slipper oväsen från andra människor, det är så lugnt runt omkring en. Man kan, om man vill, sola näck, utan att någon ser. Nackdelar finns också, längre till affären, vid fara tar det längre tid för SOS att komma fram. Men det väger upp det. Genom att säkra upp huset och ha en bra plan känner man sig trygg.

Olika alternativ

Man kan säkra sitt hem på olika vis. Man kan till exempel lägga brandisolering, brandtätning, och man kan utföra en brandskyddsmålning. Man väljer utifrån vad som passar ens hem bäst. Detta får man givetvis hjälp med av ett företag som jobbar med detta. Det är viktigt att man väljer ett företag som är experter på brandsäkringar. Man vill inte ha en falsk säkerhet. Utöver det måste man ha brandlarm i sitt hem, helst ska man även ha brandfilt och brandsläckare nära till hands. Har man barn bör man förklara vad man gör om larmet går. Samt upprepa det några gånger så barnen inte glömmer bort.

27 Apr 2021