Epoxigolv - ett lättstädat och tåligt val

Ett golv ska tåla mycket. Speciellt om det ligger i en lokal där tunga maskiner ska köra över det dagarna i ända. Där är ett epoxigolv ett riktigt smart val.

Alla typer av golv är tänkta att vara slitstarka. Det säger sig själv att det som ska bära allt i en lokal måste tåla hårda tag. Dock finns grader av slittålighet och högt på den skalan ligger epoxigolv. Epoxi är en beläggning av hårdplast som läggs på ett golv för att göra det ytterst slitstarkt.

Utöver att vara tåligt blir golvet även lätt att hålla rent. Då golvet helt saknar fogar finns det ingenstans för smuts att kila sig in. Ett lättstädat epoxigolv är med andra ord ett klokt val i lokaler där hygien har hög prio. Epoxigolv tål också vatten då beläggningen är hel och utan sprickor där vatten kan läcka ner i underlaget.

Lättstädat epoxigolv kan belastas riktigt tungt

Förutom hygienaspekterna är epoxigolv ett lysande val även i en lokal där golvet måste klara av höga vikter. Det kan handla om att tunga maskiner kör över golvet. Eller att golvet ligger i ett lager där tyngden av det man förvarar vilar på epoxin. Ett golv passande för en bostad hade inte klarat av denna belastning, men för ett epoxigolv är det inget bekymmer.

Epoxigolv kan till och med fungera ytterst väl i ett parkeringsgarage och det är verkligen inget dåligt betyg för ett golv. I ett garage passerar tunga, och vibrerande, bilar dagarna i ända och ytterst få material klarar sådan påfrestning.

4 Nov 2022