En målare på Södermalm har inga begränsningar

En målare kan förvandla en lägenhet på Södermalm till något som hade passat lika bra på Montmartre i Paris. Med tapeter i rött och guld förs tankarna dit.

Amelie var förälskad allt som var franskt. Hon hade arbetat som au pair i Frankrike i tonåren och då hade verkligen fransmännens joie de vivre fastnat hos henne. Nu var tonåren förbi och hon arbetade som expedit i franska bokhandeln. Bodde gjorde hon på Södermalm, där hon hade ärvt en lägenhet efter sin faster.

Södermalm i Stockholm är lite som Montmartre i Paris. Där flödar kreativiteten och det är tätt mellan konstnärerna. Amelie tänkte på detta och även på favoritfilmen om sin namne Amelie från Montmartre. Nu ville hon omvandla den trista lägenheten till att efterlikna Amelies lägenhet i filmen.

Hennes målare kommer

Hon ringde därför en målare på Södermalm. Hon kunde inte hejda sig utan började redan i telefonen att babbla om hur hon ville ha det. Efter ett par minuter lyckades målaren bryta igenom ordsvadan och sa att det var lika bra att han kom och tittade på lägenheten. Då skulle det vara lättare att diskutera förutsättningarna.

Det dröjde alltså inte länge förrän målaren stod på Amelies tröskel. Genast började hon måla upp sina visioner för honom. Det skulle vara rött och guld på väggarna. Helst en tapet om målaren kunde hjälpa henne hitta en sådan. Han kunde inte låta bli att ryckas med av hennes idéer. Det här skulle bli ett roligt uppdrag.

15 Aug 2022