En klassisk bänkskiva i marmor

Inget ger känslan av fransk bistro som en bänkskiva i marmor. Kanske är det just detta uttryck alla de människor som lägger in en marmorbänkskiva vill åt.

Köket är ett rum som väldigt många människor lägger tid och pengar på att renovera. Att laga mat har under de senaste decennierna blivit en ytterst social aktivitet och med detta har köket blivit en naturlig samlingsplats. Många väljer även att öppna upp sitt kök och göra det till en del av vardagsrummet.

Annat var det förr när enbart hushållerskan skulle hålla till i köket. Då var köken så små att de ofta inte ens hade plats för en sittyta. En bit av det gamla köket som dock återkommit som trend är att välja en bänkskiva i marmor. Detta ger en klassisk känsla åt köket och påminner om hur köken såg ut förr i tiden.

Viktigt att sköta sin bänkskiva i marmor

En bänkskiva i marmor kräver en del underhåll. Trots att detta material är känt för att pryda bord- och bänkskivor i bistroer är det inte så tåligt som man kan tro. Marmor är nämligen en väldigt porös sten som lätt drar åt sig vätska. Det är därför lätt att det bildas fläckar på en marmorskiva.

Genom att behandla marmorn kan man göra den lite mer tålig. För att få en bänkskiva av marmor att hålla sig riktigt snygg finns det dock inga genvägar. Det enda som verkligen fungerar är att vara snabb med trasan om man skulle råka spilla något på skivan

28 May 2023