Dolda fel i ett nyköpt hus

För den som köpt ett nytt hus och senare upptäcker dolda fel kan ersättning fås. Har föregående fastighetsägare orsakat felet kan denna bli betalningsskyldig.

När Kristin och Niklas köpte sitt nya hus var de noga med att det hade besiktats. De hade till och med bokat en egen takbesiktning för att vara på den säkra sidan. De ville inte stå med problem när huset var köpt och de flyttat in med sina barn på sju och tio år.

De första åren gick smärtfritt och de trivdes bra. Barnen älskade den stora trädgården, och det gjorde även Ludde, familjens labrador. Men på det tredje året märkte Niklas att det var något som inte stod rätt till i källaren och han misstänkte att de hade fått in fukt i väggarna. Något som inte bådade gott.

Det fanns dolda fel i huset

De fick hjälp med att mäta fukten i väggarna och mycket riktigt, där fanns ett problem. Det visade sig att dräneringen av huset hade gjorts på ett felaktigt sätt som gjorde att vatten sipprade in. Men det var inte förrän nu som det upptäcktes av familjen. Dolda fel i hus kan man dock få ersättning för.

De reklamerade felet med det samma till den förra ägaren som blev skyldig att betala skadestånd. Man kunde få tillbaka kostnaden för det som skadan orsakat. Så ville de göra något ytterligare var det tvungna att bekosta det själva. De var tacksamma över att det var möjligt att kräva skadestånd så att de kunde åtgärda problemet och slippa skador i framtiden. Läs mer om ett företag som kan hitta dolda fel i ditt hus här: doldafelhus.se

28 Jun 2022