Därför vill alla bo i Skåne

Det skånska landskapet har naturupplevelser som få andra platser i landet erbjuder. Därför vill många bygga hus eller sommarstuga i landskapet. Läs mer om utmaningarna kring husbygge här.

Det är lätt att förstå att folk vill bygga hus och bo i Skåne. I Skåne finns de långa, breda, vita och vackra stränderna på Österlen. Här finns också oslagbara naturvyer i form av utsikterna på Kullaberg längs nordvästra toppen av landskapet. På Söderåsen sträcker sig de höga höjderna och erbjuder en utsikt som ingen annan plats i Skåne kan konkurrera med. Till Skåne beger sig allt från stockholmare till danskar för att bygga hus. Alla vill uppleva det skånska landskapet. Men att bygga hus i Skåne är inte bara att lasta upp ett par brädor och lite spikar och tro att jobbet kommer att göra sig självt. Så fungerar det inte. Men det finns många bra firmor att anlita som gör jobbet åt dig istället.

Styrka och kompetens

Hur folk skulle klara sig utan professionella hustillverkare är svårt att föreställa sig. Att bygga hus är en enorm utmaning, och det är naivt att tro att gemene man besitter både kunskapen och arbetskraften att utföra ett sådant projekt på egen hand. Det är såklart att begära för mycket. Hade du försökt tillverka ditt eget hus hade det antagligen inte varit stabilare än de två första små grisarnas hus, som blåstes omkull bara av att vargen pustade och frustade. Stabila hus kräver starka och rejäla hantverkare i kombination med en stor dos kompetens.

20 May 2021