Därför passar bergvärme extra bra i Göteborg

Den som vill sänka sina uppvärmningskostnader ordentligt ska satsa på bergvärme. En bergvärmepump passar dessutom extra bra i en kustnära stad som Göteborg.

Att värma fastigheten i Göteborg med direktverkande el eller olja är extremt dyrt. Till och med priset på fjärrvärme är högt. Genom att installera en bergvärmepump kan man spara stora pengar. En bergvärmepump gör också att fastighetens värde ökar och är på så vis en bra investering på flera sätt.

Trots att en bergvärmepump drivs av el ger den stora besparingar då den ger fyra gånger så mycket energi som den förbrukar. Dessutom är det ett värmesystem som i stort sett sköter sig självt bara det installeras rätt redan från början. En bergvärmepump har också en livslängd på ungefär tjugo år medan själva energibrunnen klarar att leverera energi mer än dubbelt så länge.

Ta referenser på det företag som ska sköta installationen av bergvärme

Bergvärme är en miljövänlig energikälla eftersom värmen hämtas från berggrunden strax utanför huset. Det behövs visserligen el för att driva en bergvärmepump och vill man göra den helt grön kan man välja att också teckna ett grönt elavtal. Eller så installerar man solceller på taket och producerar själv den el som värmepumpen behöver.

Är man intresserad av att installera bergvärme i Göteborg ska man ta hjälp av ett erfaret företag. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget på själva installationskostnaden. Men man ska ändå alltid jämföra priser genom att ta in kostnadsförslag från två till tre olika företag. Viktigt är också att man tar referenser på den aktör man vill anlita.

26 Oct 2022