Därför bör du låta en takläggare i Örebro besikta ditt tak

Låt en takläggare i Örebro se över taket om du inte vet när det lades om senast. Men undvik att klättra upp själv på taket. Amatörer är inte säkra på hög höjd.

Om du inte vet när taket på din villa senast lades om, kan det vara dags att ta dit en expert som utför en grundlig besiktning. Du vill gärna få syn på eventuella sprickor, läckage och annat som kan uppstå över tid innan det blir ett dyrt problem.

Särskilt vill du undvika fuktskador, som gärna sprider sig över stora ytor och till flera rum om det är taket som är boven i dramat. Ett läckande tak kan lätt innebära enorma kostnader för renovering och reparationer, men som tur är går det lätt att undvika.

Du är ingen takläggare – håll dig borta från taket

Konsultera en takläggare i Örebro om du har funderingar kring vilket skick ditt tak egentligen befinner sig i. Det kan nämligen vara svårt att avgöra för en lekman som står långt nere på marken. Inte alla skador som kan uppkomma på tak är synliga från långt håll. Och du vill inte klättra upp på taket själv.

Takläggning räknas som arbete på hög höjd och medför en rad risker. Som arbetsplats betraktat är ett tak kraftigt reglerat vad gäller säkerhetsåtgärder för de som arbetar. Det ska du ta i beaktande när du överväger att ge dig upp för att ta dig en titt. Det finns en anledning till varför professionella takläggare är så grundligt utrustade.

19 Jun 2022