Dags för en fönsterrenovering i huset i Stockholm?

Fönstren är en lite bortglömd del av huset. Visst, du använder dem dagligen genom att titta in- och ut, du får ett härligt ljusinsläpp och du kan - vid behov - dra ner persiennerna. Men ärligt talat: hur ofta tänker du på att de finns där och hur ofta tänker du på vilket skick de är i?

Förmodligen väldigt sällan, men vi tycker att man som husägare ska lägga större vikt på fönstren - i synnerhet gällande det senare. Dålig kvalitet på fönstren är nämligen något som direkt påverkar såväl livssituation som ekonomin.

“ Äldre fönster är ofta otäta och släpper hela tiden in kall luft. Något som dels ger ett dragit boende och som dels också ger en högre uppvärmningskostnad “

Vi kan säga att du bor i ett vars fönster är av en äldre modell och som, dig veterligen, aldrig har renoverats. Här är några saker som kommer som en följd av detta:

  • Drag. Du kan säkerligen känna med din hand längs fönsterkanten om det finns något drag där. Det är något som påverkar inomhustemperaturen och som gör att ert boende är kallare - oavsett vilken temperatur ni har elementen ställda på. Det här draget gör dessutom att ni oftare blir sjuka och går omkring med ständiga förkylningar.
  • Högre kostnader: Du vrider upp dina element för att få varmare inomhus - men all värme försvinner ut samma väg som den kalla kommer in; du eldar för kråkorna och du får en betydligt högre boendekostnad än vad du borde ha.
  • Sämre intryck: En bostad som har sämre fönster ser ofta sunkiga och ostädade ut; såväl från utsidan som inifrån. Dessutom så är de svårare att få rena, äldre fönster har ofta små repor som är omöjliga att få bort - repor som ser ut som smuts.
  • Högre volym. Ett hus i Stockholm där man upplever brus, hög ljudvolym och buller utifrån har ofta sämre kvalitet på fönstren.

Anlita ett företag för din fönsterrenovering

Att byta fönster kan bli en dyr historia och vi skulle istället vilja slå ett slag för att renovera de gamla fönstren. I många fall är detta fullt möjligt och där man till ett betydligt lägre pris får samma effekt som av nya fönster. Först och främst: du kan renovera dina fönster på egen hand - men räkna med att det tar lång tid och att det sällan blir lika bra som om du anlitar ett företag inom fönsterrenovering.

“ Du kan använda Rot-avdraget för att sänka kostnaden för arbetet. Dessutom så kan du byta ut de vanliga glasen mot energiglas - något som kommer att sänka kostnaden för uppvärmning radikalt “

Anlitar du ett företag för en fönsterrenovering i Stockholm så kan du använda ditt rot-avdrag för detta. Det ger dig - rent konkret - en skatterabatt på hela 30 % av den totala arbetskostnaden - detta med ett tak om 50.000 kronor/år och person. Således så behöver det inte bli så dyrt. Vi skulle dock säga att du bör addera ytterligare en viktig detalj i samband med din kommande fönsterrenovering: ett byte till energiglas.

Fönstren är de minst isolerade detaljerna i ett hus och troligt är - om det handlar om gamla träfönster - att glaset behöver bytas till ett med bättre isolerande egenskaper. Det ordnas av företaget du anlitat och det kommer - utan någon som helst tvekan - vara en investering som räknas redan från dag ett.

denna sida kan du läsa mer om hur en fönsterrenovering går till.

8 Dec 2017