Dags att satsa på värmepump för pool?

En värmepump är det ideala sättet att värma en pool. Den ger en kraftig minskning av uppvärmningskostnaderna och en vattentemperatur som alltid är behaglig.

Erik tog avstamp och dök elegant ned i poolen. Dock kastade han sig nästan lika snabbt upp på land igen. Hade han kunnat ta avstamp på vattenytan för att vända så hade han gjort det. “Mamma!”, skrek han, “Vattnet är ju iskallt!”.

“Det kan väl ändå inte stämma?”, svarade modern. Hon gick och kollade elvärmaren. Displayen var släckt. Hon försökte få igång den igen, men lyckades inte på något sätt få liv i den. Det blev till att koppla ur den och åka iväg till poolfirman för att se vad de kunde göra åt den.

Byte till en energieffektiv värmepump för pool

På poolfirman kom de med ett nedslående besked. Elvärmaren var gammal och hade gett upp. Det var ingen idé att försöka laga den. De meddelade att hon fick köpa en ny, eller titta på alternativen. Man kunde välja mellan hetvattenväxlare, solvärme eller värmepump för pool. Firman rekommenderade särskilt det senare alternativet.

Luftvärmepumparna var speciellt utvecklade för att värma pooler och var mycket energieffektiva. Faktum var att man kunde spara in så mycket som upp till 80 % av värmekostnaderna och unna sig att kunna bada från tidigt på våren till sent på hösten. Ett pooltak hade de redan och det var perfekt att kombinera med värmepump. Installationen var dessutom enkel, så det skulle hon kunna fixa själv. Så fick det bli.

5 Jul 2022