Bygglogistik för ökad effektivitet

Man försöker ständigt öka effektiviteten, kvaliteten och säkerheten på byggplatser runt om i landet. En sådan åtgärd är att använda sig av bygglogistik.

Det dyraste på ett byggprojekt är oftast hantverkarna, och av den anledningen gör man allt man kan för att försöka få ut det mesta av deras arbetstid. Byggföretagen har insett hur mycket allt kringarbete tar ifrån hantverkarnas effektiva tid. Som när de ska hämta verktyg, ta emot leveranser eller kasta skräp.

Därför har man idag börjat med något som heter bygglogistik. Det är alltifrån att effektivisera materialleveranser till att se till att hantverkaren har rena och förberedda ytor att arbeta på. Man låter helt enkelt alla fokusera på att göra det som de är bäst på. På mindre byggplatser kan det innebära att man låter en person sköta allt som har med bygglogistik att göra. Eller att man väljer att ta in någon utomstående.

Partner inom bygglogistik

När man väljer att använda sig av bygglogistik på ett projekt så är det vanligt att man tar in en extern partner. Ett företag som specialiserat sig på alla tjänster som ingår i bygglogistik. Något som oftast inte är lönt att hålla i för byggföretaget självt.

Bygglogistik kan därmed innebära att planera alla intransporter till byggplatsen, som oftast består av en minimal yta. Man kan även erbjuda lagring, lastbilar, grindvakter, intransportörer, avfallspersonal med mera. Men man kan även kalla det för bygglogistik när man planerar för hur ytorna på byggplatsen ska disponeras samt när man sköter beställningar av allt material.

Lär dig mer om bygglogistik på denna hemsida: www.rejcab.se

28 Nov 2022