Bygga hus i Skåne – bättre än tillfälliga besök

Skåne har så mycket att erbjuda. I allt från natur och kultur. Det är helt enkelt alldeles för bra för att bara vara där på tillfälliga besök. Att bygga hus i Skåne känns snarare som ett måste.

Det byggs mycket nya hus på alla håll och kanter i världen. Ett håll och en kant av den världen är i Skåne. Allt från stora bostadskomplex i Malmö till små fritidshus och sommarstugor i Baskemölla. Det kan man förstå. Skåne är vackert. Porten till kontinenten. Äggakaka. “Luad” ål. Spettkaka. Det är klart att folk vill bo i Skåne. Både sommar som vinter. Men då måste det ju naturligtvis också byggas hus i Skåne. Det går ju inte att ha det ena utan det andra. Utan bygge blir det inga hus någonstans. Inte heller i Sveriges sydligaste landskap.

Bygga hus är en dröm som kan bli verklighet

Som sagt är det lätt att förstå varför man vill bygga hus i Skåne. Det finns stora möjligheter nere i södra Sverige. Och där finns inte minst naturen. Vem drömmer inte om att bygga ett hus i Mölle och ha promenadavstånd upp till Kullaberg och fyren. Där man kan stå och blicka ut över Öresund och Danmark. Har du tur kan du till och med få syn på en eller två tumlare som kommer upp till ytan och hämtar luft. Det där är för bra för att bara vara värt ett besök. Det där kräver att man slår sig ner och bygger ett hus.

6 Apr 2022