Brandisolering förebygger att allt brinner ned

För att skydda både fastigheter och dess innehåll bör man utrusta byggnader med brandisolering. Då kan man skydda byggnaderna bättre och enklare släcka eventuella bränder som uppstår.

Du känner säkert till uttrycket att någonting sprider sig som en löpeld. Som till exempel ett rykte. Anledningen till att man liknar hastigheten med en löpeld är förstås att brand har en tendens att sprida sig otroligt fort. Från ett rum till ett annat tar sig eld och rök fram och förstör allting i sin väg. Många byggnader brinner tyvärr ned helt i onödan. Hade de varit utrustade med brandisolering hade det kanske gått att isolera bränderna till ett eller något enstaka rum. Därmed hade man kunnat rädda både stor del av själva byggnaden, men också mycket av innehållet som bokstavligt talat går upp rök. Möbler, dokument, fotoalbum och böcker. Allting försvinner inom loppet av ett par minuter.

Stenull används som brandisolering

Brandisolering innebär att man utrustar väggar med material som ska stå emot bränderna. Som ska hindra branden från att nå exempelvis sladdar och ledningar och därmed explodera och ta ytterligare fart. Det finns olika slags material man kan använda för att brandisolera, men stenull är kanske det vanligaste. Så, varför skulle du ta risken att jobba eller bo i en fastighet som inte är brandisolerad? Det krävs inte mycket för att ett liv ska gå upp i rök innan du knappt hinner blinka. Att isolera bränder är det mest effektiva sätt att skydda både byggnaden och för att släcka branden i fråga.

11 Aug 2021