Bli en snickare i Dalarna

Har du drömmar om att bli en snickare i Dalarna? Låter det roligt att arbeta med händerna varje dag och skapa saker? Att vara en snickare är ett givande yrke där ingen dag är den andra lik.

Älskar du att skapa saker? Att bygga i trä? Har du drömmar om att skapa något som kommer att finnas kvar länge? Älskar du att arbeta med dina händer? Kan du arbeta själv, men också med andra? Älskar du att göra människors drömmar till verklighet? Då är det nog en snickare du ska bli. En snickare som kan bygga, renovera och skapa vackra saker. Om du bor i Dalarna finns det också många sätt du kan gå tillväga för att bli en snickare. Det är något som du kan börja plugga till redan i gymnasiet. Du kan självklart bli snickare i vuxen ålder också. Ålder är bara en siffra och så länge du har orken och viljan kan du bli en professionell snickare i Dalarna som förverkligar drömmar.

Plugga till snickare

Så du har bestämt dig. Det är snickare du ska bli. Men vilken väg ska du ta? På gymnasiet kan du gå bygg- och anläggningsprogrammet där du kan välja husbyggnad som inriktning. Efter detta går du som en lärling i två år och du måste efter det göra ett yrkesteoretiskt prov. Det går också att plugga via Komvux eller Yrkeshögskolan för att du ska bli en snickare. Du kan också bli en lärling och plugga teori på distans.

21 Jan 2022