Asfalt gör skillnad i Stockholm

Det luktar sommar och värme när det läggs asfalt i Stockholm. Nylagd asfalt består till 94% av krossat stenmaterial som ger stabiliteten men det är bindemedlet som gör att det luktar så gott.

Den första asfaltbeläggningen i Sverige utfördes på Stora Nygatan i Stockholm år 1876. Om man inte grävt upp och ändrat om så hade den förmodligen legat kvar. Asfalt är ett starkt och hållbart material. Den är inte bara stark, den är vacker också, speciellt när det blänker i den en regnig kväll.

Ingen plats är för liten eller för stor för att kunna få asfalt. De som arbetar med asfalt har tillgång till alla sorters maskiner och kan också lägga den manuellt. Vill man ha en asfalterad yta i cykelrummet går det lika bra som när man vill ge en stor parkering beläggningen. Man kontaktar bara ett företag som arbetar med asfaltering så får man en offert.

Att lägga asfalt är en god investering

Normalt sett kan en väg som asfalterats av kunniga asfaltläggare klara sig i ungefär tjugo år utan att man behöver göra något åt den. Många gånger håller sig asfalten mycket längre och man kan se småvägar som fortfarande fungerar efter femtio år.

Hemligheten med en hållbar asfaltering är förarbetet. Har man förberett marken ordentligt med vattenavrinning, lutning och stabilitet så ligger asfalten länge. Man sliter inte ut den.

Det är alltså en god investering att lägga asfalt på en uppfart,väg eller parkering och det är därför beläggningen är så uppskattad. Läs mer om asfaltbeläggning på den här hemsidan: asfaltstockholm.se

26 Jan 2022