Asfalt från grunden i Göteborg

Funderar man på om det är möjligt att asfaltera själv hemma i Göteborg ska man tänka om. Det krävs en hel del kunskap för att jobbet ska bli perfekt i både utformning och miljösynpunkt.

Andreas var en riktig hemmafixare. Hans fru Anna skulle säga att han gjorde mycket hellre än bra. Det blev ofta lite annorlunda än tänkt. Nu hade han fått för sig att asfaltera garageuppfarten. Hur Anna än försökte övertyga honom om att skaffa hjälp var han orubblig.

Men Anna var envis och kontaktade ett företag som lade asfalt i Göteborg och bad dem komma och se på uppfarten. Givetvis när både hon och maken var hemma, för att han skulle få höra hur det egentligen gick till och ge efter.

Asfalt till uppfarten kräver kunskap

Ingemar från asfaltföretaget i Göteborg kom en fredagseftermiddag. Först blev Andreas lite sur, men sveptes snart med i Ingemars information. Ingemar berättade om förarbetet med att få en platt grund att asfaltera på. Det var olika i hur det gick till beroende på hur omgivningen såg ut. Det gällde att få regnvattnet att rinna åt rätt håll. Man ville inte att vattnet skulle rinna in i garaget.

När Ingemar gått med löftet att skicka en offert satte sig Anna och Andreas i köket för att diskutera projektet. Hon frågade hur han skulle göra med asfalteringen. Något hade ändrats i hans tankegång. Nu såg han fundersam ut och läppjade på kaffet innan han sa: “Blir offerten bra kan vi boka jobbet på en gång, eller vad tycker du?”.

23 Mar 2022