Är ditt företag i behov av pallgafflar

För företag inom industrin, inom lagerhållning eller inom exempelvis jordbruk så måste några saker klaffa för att verksamheten ska nå den effektivitet man kräver och som slutligen kan göra den mer lönsam. Utrustningen man använder sig av är en av dessa saker och vi tänkte titta lite närmare på en detalj som kan göra större skillnad än vad man tror. Detta i form av pallgafflar och valet man kan göra gällande sådana. Pallgafflar behövs för att kunna utföra tyngre lyft av pallar  och för att snabbt kunna sortera ut sådana på exempelvis ett större lager. Lika snabbt ska man sedan kunna hitta den pall man behöver, lasta ner den och förbereda denna för kund. 

Tänk på lagret på IKEA 

En snabb tanke gällande lagerhållning  och lastpallar som vi tror att de flesta kan relatera till handlar om IKEA. Har du någonsin befunnit dig på deras lager så kan du också ha sett med vilken effektivitet de anställa framför sina truckar och med hjälp av pallgafflar fästa på trucken i fråga kan lasta av och på pallarna efter behov. Det talande i det sammanhanget leder oss till en viktig fråga gällande lastpallar och val av sådana: säkerheten. 

Ser du till en truckförare inne på IKEA så har denna A) ett jobb att göra i form av att snabbt kunna ta ner och ställa iordning de pallar som behövs. B) han måste kunna göra detta utan fara för kunderna. Dels har vi själva lyften som måste ske säkert; går någon under och någonting lossnar - ja, då är det ju en ren och skär katastrof. 

Detsamma gäller själva transporten mellan punkt A och punkt B inne på lagret. Det går många kunder, det finns barn - som av hävd är mer oberäkneliga - och detta innebär att man i en sådan miljö måste ha god sikt. 

Hydrauliska pallgafflar har hög kapacitet

Ett exempel på pallgafflar som av hävd ger lite bättre sikt vid transport och vid lyft är hydrauliska sådana. I stålbalkarna sitter känslig hydraulik och det är är något som leder till att du som förare ser bättre - inget onödigt skrymmande ses - och att lyften i sig blir säkra på samma gång och av samma skäl. 

Hydrauliska pallgafflar finns i varierande storlekar och har olika lyftkapacitet - ett bra val för all typ av lagerhållning; förutsatt att man väljer en modell som har den lyftkapacitet man kräver, ytterligare en fördel är att dessa är mer flexibla och enklare att justera. Mekaniska pallgafflar kan vara lite tricksiga att justera; även om de nya modellerna är avsevärt mycket bättre än gårdagens. 

Vårt råd är att du besöker en återförsäljare av pallgafflar och provar dig fram i dennes utbud. Det går ofta att skräddarsy pallgafflar efter sin verksamhet och få exakt vad man behöver - utan att kostnaden skenar iväg. 

29 Jan 2018